Hoppál Péter megtalálta a helyét – Lélegzetelállító mutatvány a Fővárosi Nagycirkuszban

  • narancs.hu
  • 2015. január 11.

Villámnarancs

A Fővárosi Nagycirkusz Magyar Cirkuszcsillagok című új műsorának szombati megnyitóján fellépett az Orbán-kormány kultúráért felelős államtitkára is. Ő megúszta sérülés nélkül.
Hoppál Péter

Hoppál Péter

Fotó: MTI/Kovács Attila

Sajnálatos módon Hoppál nem a trapézon mutatta meg, mit tud, de még egy árva oroszlán szájába sem merte bedugni a fejét, csak: beszédet mondott. Mely beszédben azt az örömteli bejelentést tette mint a terület kormányzati felelőse, hogy eztán hungarikum (csupa nagybetűvel) lesz „a magyar cirkuszi lovasakrobatika”. Naná, a cseh legfeljebb bohémikum lehetne… De ne akadjunk fenn az ilyen apróságokon. S azon se kezdjünk szörnyülködni, hogy az működik itt nyilvánvalóan a legkevésbé, amire ezt az egész kisebbrendűségi komplexusainkra alapozott áruvédjegyet kitalálták, az tudniillik, hogy egy csomó, a világon tökéletesen egyedülálló dologgal vagyunk jelen a piacon, csak eddig valahogy nem volt píárjuk. Persze, a magyar műlovar, az magyar műlovar. Sőt, hát a ló eleve egy magyar állat, a hülye nyugatiak származnak csak a majomtól, mi nyilvánvalóan a lótól származunk, most már azt is tudjuk, hogy konkrétan az ostorpattintásra két lábra álló lótól.

Nos, ennyit felemelkedésünk, emberré válásunk történetéről. Ám itt valójában mégiscsak arról lehetett szó tegnap a cirkuszban, hogy a kultúráért felelős államtitkár elnézte a programfüzetet, s a műlovart terjesztette fel hungarikumnak.

Noha nyilvánvalóan a bohócot kellett volna.

Figyelmébe ajánljuk