Megtaláltuk a legokosabb magyar minisztert: vajon mennyit gondolkozhatott ezen a remek ötleten…

  • narancs.hu
  • 2016. szeptember 3.

Villámnarancs

Nem lenne jobb mégis, ha óvodások vezetnék az országot?

Odanyilatkozott az MTI-nek az igazságügyi miniszter, Trócsányi László, hogy szerinte nem kóser, hogy Gyömrőn rovott múltú polgármestert választott magának a lakosság, mert bizony így – ezt kapják el – „ellentmondásos helyzet” alakult ki. Dr. Trócsányi fején találta a szöget.

false

 

Fotó: MTI-Kovács Attila

Ezért „az IM-nek jogi megoldást kell kidolgoznia, hogy hasonló ügyek ne fordulhassanak elő ismét”. Mert „a probléma az, hogy valakit büntetőbíróság jogerősen szabadságvesztésre ítél – bár felfüggesztett büntetést kap –, és ugyan a közügyektől nem tiltják el, de nem kaphatna erkölcsi bizonyítványt. Tehát olyasvalaki tölthet be ma Magyarországon polgármesteri tisztséget, akinek nincs erkölcsi bizonyítványa” – idézi a Nemzet a minisztert.

Lám, aki tudja a baj orvoslását is!

Hiszen most az igazságügyi minisztériumban nagy szakértői munka kezdődik, brainstorming és a külföldi tapasztalatok összegzése, bekérnek egy rakás, több száz oldalas tanulmányt, satöbbi, és végül megszületik a megoldás: Magyarországon eztán csak erkölcsi bizonyítvánnyal lehessen valaki polgi. Ne adj isten önkormányzati képviselő is csak azzal…

Biztos egyszerűbb így, mintha valamikor az elmúlt 26 évben megkérdeztek volna egy óvodást, hogy szerinted „hogy legyen ez, angyalkám?”

Figyelmébe ajánljuk