Civilek kérték: ne legyen Göncz Árpád városközpont az Árpád hídi metrómegálló

  • narancs.hu
  • 2020. január 16.

Villámnarancs

A Közlekedő Tömeg szerint le kéne állni a politikai indíttatású átnevezésekkel.

Egyesületünk ellenzi az átnevezést, és kéri az érintetteket, hogy még a bevezetés előtt álljanak el tőle - írja az Index információi szerint a Közlekedő Tömeg nevű civil szervezet.

A szervezet a következővel magyarázza, miért kellene a városvezetésnek elállnia attól, hogy január végén Göncz Árpád városközpontra nevezze át az Árpád híd metróállomást:

„Budapest csomópontjainak neve az elmúlt időszakban egyfajta sajátos játszótérré alakult. (...) Sorra jelennek meg különböző átnevezések, hozzátoldások, kezelhetetlenül hosszú megállónevek, miközben ezektől egyáltalán nem lesz egyszerűbb a tájékozódás."

false

 

Fotó: MTI

Mint tavaly írtuk, 2018. januárjában még úgy volt, az M3-as metró északi szakaszának felújítása során három megállónak megváltozik az elnevezése. Az Árpád híd állomást Göncz Árpád városközpontra keresztelték volna, ám hiába ígérték, ez nem történt meg. A Fidesz-alapító publicista Bayer Zsoltot korábban olyannyira megdöbbentette az átnevezés híre, hogy az Echo TV Sajtóklub című műsorában közölte, hogy ezt nem szabad megengedni, ám ha mégis megtörténik, oda kell menni és le kell verni a táblát: "Gyerekek, ne legyen, és ha majd kiírják az Árpád helyére, hogy Göncz, oda kell menni és le kell verni!"

Az Index megkeresésére a Városháza közölte, nem állnak el a metrómegálló átnevezésétől.

Hiába ígérték, nem nevezték el Göncz Árpádról az Árpád hídi metrómegállót

Egyelőre legalábbis. Vajon miért? Bár 2018. januárjában még úgy volt, az M3-as metró északi szakaszának felújítása során három megállónak megváltozik az elnevezése. A felújítást után egyértelműen látszik, hogy a terv nem igazán jött össze: csupán a helyesírás miatt korrigálták két megálló elnevezését. Az Árpád híd állomást Göncz Árpád városközpontra keresztelték volna.

Neked ajánljuk