A tegnapi volt Orbán Viktor és több fideszes csúcspolitikus legszomorúbb estéje

  • narancs.hu
  • 2017.05.28 11:55

Villámnarancs

Kapott egy új stadiont az MTK, erre nem kiestek az élvonalból! De Orbán egyik kedvenc csapata is elvérzett, és Kubatovék sem örülhettek. Mi lesz itt?

Tegnap véget ért a magyar labdarúgó-bajnokság, amely a "legvégsőkig tartogatott izgalmakat". A fociba ölt százmilliárdok létjogosultsága már önmagában megkérdőjelezhető, látva a totális érdektelenséget és a silány színvonalat, de a bajnokcsapat kiléte is azt mutatja, nem minden a pénz, ugyanis a Honvéd lett az idei első, ahova se sok pénz, se új stadion nem figyelt be.

A szombati utolsó fordulóból a fideszes politikusok csapatai jöttek ki a legrosszabbul. Az még hagyján, hogy Orbán Viktor egyik kedvence, a Videoton csak a második lett, és a Kubatov Gábor által vezetett Ferencváros a negyedik helyre szorult, de Deutsch MTK-ja ki is esett az élvonalból. A budapesti klub úgy mehet a másodosztályba, hogy ebben a bajnoki idényben kapott egy vadi új, és azóta is totálisan kihasználatlan stadiont. Deutsch Tamás klubelnök így a következő idényben üldögélhet a jó kis másodosztályú meccseken, nem is lesz izgalmasabb egy remek MTK-Csákvár összecsapásnál.

Sarokban

A nyitómeccsen még voltak

Fotó: Sióréti Gábor

S még itt van egy érdekes adalék az MTK kieséséhez: az új stadion költsége 7,5 milliárd forint volt, 5014-en férnének be, ha lenne valaha is annyi néző, székenként mintegy 1,5 millió forintba került az egész. Megérte! Mint ahogy a Fradiba és a Videotonba is tolni a milliárdokat. Nem baj, jövőre még több pénz lesz, mert nagy szükség lesz egy fideszes sikerélményre.

Neked ajánljuk

A lehatárolás hasznai

Kovács András A jelfogó dilemmája – Okos-e változtatni az antiszemitizmus definícióján? című írásában (Magyar Narancs, 2021. április 21.) érdemben foglalkozik a közelmúltban napvilágot látott és időközben már magyarul is olvasható Jeruzsálemi nyilatkozat az antiszemitizmusról (angol rövidítése: JDA) című dokumentummal (Mérce, 2021. április 20.).