Reszkess, Andy Vajna, Kövér László nem a barátod!

  • narancs.hu
  • 2016. május 7.

Villámnarancs

Tegnap közleményt adott ki az Országgyűlés, hogy tudniillik félremagyarázták az elnök urat.

„A 2016. május 5-én 11.33 órakor az MTI által kiadott *Kövér László: az emberi méltóságot csak a keresztény értékeken alapuló társadalom garantálja* című anyaga alapján félreértelmezés vagy tudatos félremagyarázás a magyarországi sajtóban az az állítás, hogy Kövér László az internetet halálos veszélyként említette volna” – írják, mire az MTI ugyancsak tegnap (május 6-án) helyreigazította magát ezzel a szöveggel: „Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a május 5-én 11:33 órakor kiadott, Kövér László: az emberi méltóságot csak a keresztény értékeken alapuló társadalom garantálja című anyagunkban tévesen közöltük, hogy Kövér László az internetet halálos veszélyként említette volna.”

Mindez azért érdekes, mert az MTI ezzel elismerte a tévedését, és így – mint forrás – kizárólag ők lehetettek a „tudatos félremagyarázók”, bár ezt elég nehezen tudjuk elképzelni.

S ennél még sokkal durvább, hogy a javított szöveg semmivel sem tartalmaz gyengébb állítást, mint a „halálos internet” víziója. Kövér ugyanis azzal jön – idézve immár a helyreigazított szöveget –, hogy „a szemünk láttára születik egy új totalitarizmus, amely másként épül fel, mint a kommunizmus vagy a nácizmus. (...) Nem ejt erőszakot a testünkön, hanem az elménket dominálja, kívánságokat, divatot, szükségletet kreál (…), amit Hollywood propagál, az nem a keresztény vagy konzervatív értékek világa.”

Milyen jó, hogy Andy Vajna elmenekült ebből a fertőből.

Figyelmébe ajánljuk