Tusványos: Orbánnak minden félcédulás úgy kell, mint egy falat kenyér

  • narancs.hu
  • 2016. július 23.

Villámnarancs

Most éppen Donald Trump jött kapóra.

Egyre unalmasabbak Orbán Viktor erdélyországi vendégjátékai, lévén, hogy ezt a játékból kihagyott bánatos kisfiúszerepkört tényleg nem lehet istenvilág untig tolni. Jaj, az Európai Unió vezetői megbuktak, mert nem állnak szóba velem, pedig nekem van a legtöbb eszem, nyaff, nyaff.
Szerencsére Orbán horizontja is tágul valamelyest, rá is talált rögtön az emberére:

Donald Trump majdnem olyan okos, mint ő.

Hiszen azt is milyen jól megmondta, hogy le kéne állni a demokrácia exportjával, mert az még soha nem jött be – így Orbán az új eszmetárs szavairól.

Nos, ez az értékelés minimum szelektív látásmódról tanúskodik, hiszen például az 1990-es nagy demokráciaexport nagyon is bejött a volt szocialista országok mindegyikének, legfeljebb Magyarországnak nem annyira. Vagyis Magyarországnak még csak-csak, pusztán Orbán Viktornak megy ki tőle állandóan a gálája. Mert mint beszédében is hangsúlyozta, neki első a stabilitás, s valahol a vert mezőnyben jön utána a demokrácia.

Ja, és ki tartotta még fontosnak a héten lecsatlakozni jó előre Donald Trumphoz Orbánon kívül? Hát, igen: a Ku-Klux-Klan bukott Nagysárkánya. Most kell tehát szerénynek lenni.

Figyelmébe ajánljuk