Ukrajna népei reménykedhetnek – Vona Gábor áttörte a hallgatás falát

  • narancs.hu
  • 2015. február 7.

Villámnarancs

Vona Gábor levelet írt Ukrajna népeinek...

...és így indít: „A Jobbik mint Magyarország második legnagyobb pártja aggodalommal követi nyomon a nap mint nap végbemenő tragikus eseményeket, amelyek megszámlálhatatlan élet kioltásával borítják gyászba és megannyi vérrel öntözik a hajdan szebb napokat látott Kelet-Ukrajnát. A Jobbik felelős politikai erőként ezúton szeretné áttörni elsőként itt, az Európai Unióban a hallgatás falát és a lehető legőszintébben szólni az érintett felekhez és Európa minden népéhez!”

false

 

Ha kíváncsiak arra, hogy Vona miként töri át elsőként hallgatás falát, vegyenek egy nagy levegőt, ugyanis a levelet teljes terjedelmében (hat részben) itt, itt, itt, itt, itt és itt olvashatják végig. Mi most csak ezt idéznénk: „Senkinek sem jó egy olyan kormány, amely az USA által pénzelt és véres áldozatokat követelő puccsal került hatalomra és kizárólag kenyéradó gazdáik parancsait követi. Senkinek sem jó egy olyan kormány, amely saját népeit uszítja egymás ellen, és elpusztít, leromboltat mindent, mert ezt diktálja hatalmi érdekük. Senkinek, így az ukrán népnek sem lehet jó egy olyan kormány, amely a háborút, a kényszermozgósítást használja hatalma megtartására, erejének fitogtatására, állampolgárainak félelemben tartására. Az a kormány, aki sem az állampolgáraira, sem az ország gazdaságára, javaira, fejlődésére nincs tekintettel, sőt elpusztítja mindazt, nem lehet tovább hatalmon.”

Vagyis ukrán, orosz, magyar, ruszin, lengyel, valahány Ukrajnában élő nép a legnagyobb békében élne, ha nem volnának a gonosz amerikaiak, aki addig keverték a kártyákat Kijevben, hogy azt a legendásan béketűrő Vlagyimir Putyin sem nézhette ölbe tett kézzel... Már csak az a kérdés, hogy Vona magától találta ki ezt a helyes kis elméletet, vagy – jellegzetes akcentussal – csak tollba mondta neki egy szimpatikus továris?

Figyelmébe ajánljuk