Visszhang: film

65

Visszhang

Scott Beck és Bryan Woods filmje az elejétől a végéig olyan, mintha egy kisgyerek fejéből pattant volna ki; de nem a varázslatos, igéző értelemben.

Van itt minden űrhajótól a dinoszauruszokig, csak épp a valódi feszültség és az érzelmi mélység hiányzik. Mills (Adam Driver) egy távoli galaxisból, a Somaris bolygóról indul kétéves expedícióra, amelynek fizetségéből súlyosan beteg lánya kezelését fizetné. Egy kóbor meteorrajjal ütközve a krétaidőszaki Földre zuhan, hajója kettészakad, hibernált utasai pedig mind meghalnak. Már épp az öngyilkosságot fontolgatná, amikor kiderül, hogy egyetlen utas, a fiatal Koa túlélte a zuhanást. Az űrhajó távolabb földet ért felében pedig van egy működőképes mentőkapszula is, mellyel talán hazatérhetnek…

Beck és Woods nem pepecselnek holmi A majmok bolygója-jellegű csattanó-előkészítéssel (pedig ebben az esetben talán még a másolás is célravezető lett volna), rövid úton Millsre és Koára eresztik a dinoszauruszokat.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.