Visszhang: film

A Goya-gyilkosságok

  • TPP
  • 2021.12.08 20:55

Visszhang

Sorozatgyilkos bukkan fel Madrid leg­előkelőbb negyedében, aki áldozatait a nagy spanyol festő (rém)látomásos műveinek kompozíciói szerint öltözteti fel és rendezi el a tettek helyszínén.

Macerás dolog így vérengzeni, de filmekben előfordul ilyesmi, az alkotók tehetségét kidomborítandó (szerencsére nem Picassóval próbál eredetieskedni a történetvezetés terén amúgy nagyon is konvencionális forgatókönyv, a darabolást megússzuk). A rendőrség tehetetlen, a szálak felfelé, a politika, a pénzarisztokrácia köreibe vezetnek. Az ügy felgöngyölítésével megbízott nyomozópáros először dolgozik együtt, kezdetben utálják egymást, lévén egyikük tapasztalt, cinikus, megszállott, önpusztító, a másik tapasztalatlan, idealista… jaj, felsorolni is fárasztó a sok szokványos jellemvonást, amelynek mindegyikére szánva van néhány perc a filmidőből, hogy valami kitöltse az üresjáratokat.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Nézzen be hozzánk minden nap: hírszolgáltatásunk ingyenesen hozzáférhető. Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk