Visszhang: film

A tengeri fenevad

  • SzSz
  • 2022. augusztus 3.

Visszhang

Rémségek serege fenyegeti a népet, amely egyedül a vadászok egy bátor csoportjában bízhat, amelynek tagjaiban generációk óta rémölők vére csörgedezik.

Fiatal hősünk egy balul sikerült akció után az egyik szörny markába kerül, és rá kell jönnie, hogy a hírhedt gaztettek nem mások, mint legendák, a szörny pedig valójában nem csak ártatlan, de kifejezetten kedves is – így szól a 2010-es Így neveld a sárkányodat alapsztorija, amelyet jelen mű készítői gyakorlatilag egy az egyben újrahasznosítottak. Csak épp a vikingeket kalózokra, a sárkányokat pedig mélytengeri rémekre változtatva. Chris Williams animációjában tehát annyi az eredetiség, mint Balatonban a cápa – meglepő módon mégis működik.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.