Visszhang: könyv

Foxwood összes meséje

Cynthia Paterson – Brian Paterson

Visszhang

Az angol vidéki táj erdői-mezői között élnek azok az emberruhás állatok, akiknek a világa leg­inkább Nyúl Péter és a Szederberek lakóinak a meséit idézi.

Foxwood hétköznapi idilljébe pillanthatunk be egy teázás, egy csónakverseny, egy-egy megoldandó rejtély, némi kaland, vidám piknik vagy épp valami tengerparti utazás erejéig.

Kiegyensúlyozottság és béke van, nyoma sincs szorongásnak, legfeljebb ártatlan csínytevésekre kerül sor, és már a mesék legelejétől sem fér kétség ahhoz, hogy így vagy úgy, de minden történetnek jó vége lesz. Jó szándékú, vidám és kedves tanításokkal van tele a regény hosszúságú mesefüzér. „A biztonság egymás segítéséből fakad”, írja az előszóban a fordító, Szabó T. Anna, és ez a mesék tanulsága is egyben. A foxwoodi állatgyerekek kíváncsiak és elevenek, a szülők kedvesek és megértők, akad ugyan egy-egy morcos vagy rosszban sántikáló alak, de alapjában mindenki segítőkész és udvarias.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Ukrán menekültek Békés megyében: Már el tudjuk mondani magyarul

A Viharsarok közel 80 települése közül csaknem negyven városban és községben élnek ukránok. Többségében háborús menekültek, viszont a katonakorú férfiak teljesen hiányoznak. A Magyar Vöröskereszt térségi szervezete szerint 230-an élnek és dolgoznak Békésben, s már jó ideje a segélyszervezet székházában sajátítják el a magyar nyelvet.