Visszhang: film

Nevem Zlatan

  • 2022. augusztus 17.

Visszhang

A Svédországban született bosnyák sztár, Ibrahimović nevével az is találkozott már, akit a foci a legkevésbé sem érdekel.

Leglegkategória, élcsapatok rekorder gólvágója, élmárkák reklámarca. Vitán felüli tehetség, játéka sosem unalmas. Nem úgy az életéről javarészt saját (szellem­írója) kútfőjéből készült film. Az klisét klisére halmoz, még akkor is, ha nem csupa fényezés a produktum.

Életrajzi filmről beszélvén egy művésznél megörökítésre méltó lehet a kifejezés, egy tudósnál a kutatás problematikája stb., de egy sportolókarrierben nem tud más történni, mint hogy a hős edz meg edz, először nem ismerik el korszakos tehetségét, de aztán kivívja a tiszteletet, először nem győz, de aztán meg győz – különben senkit sem érdekelnének felnövekedésének hányattatásai. Azokból ugyanis nem következik semmi önmagán túlmutató.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

A Balaton szemete

  • narancs.hu
Tíz év nem nagy idő; a számítások szerint ennyi idő múlva megtelik a tó déli partjának szeméttelepe. Som községtől délre, Natura 2000 természetvédelmi területen létesített feldolgozóba viszik a Siókom kukásautói.