Visszhang: könyv

Stacey Halls: A lelenc

Visszhang

1747-ben egy 18 éves lánynak, aki egy ismeretlen férfitól esik teherbe egy sötét londoni sikátorban, nem sok esélye van megmutatni, hogy milyen anya is lenne valójában.

Bess reggeltől késő délutánig garnélarákot árul, alkoholista bátyja elszedi tőle a nehezen összekuporgatott pénzét, szutykos a ruhája, néha ennivalóra sem telik neki és állandóan fázik. Ráadásul a gyermeke apja is meghal hirtelen, így nincs más választása, mint egynapos kislányát beadni a közeli le­lenc­házba. Hat év elteltével Bess élete még mindig ugyanabban a mederben folyik, mint amikor a kis Clarát kezében tartotta, egy dolgot leszámítva: van spórolt pénze és bátorsága ahhoz, hogy visszamenjen, és elhozza gyerekét a sötét kapuk mögül. Ám ott közlik vele, hogy a kislányt már másnap elvitték, az iratok szerint éppen ő maga.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Nézzen be hozzánk minden nap: hírszolgáltatásunk ingyenesen hozzáférhető. Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk