Visszhang: tévésorozat  

Sweet Tooth: Az agancsos fiú

  • SzSz
  • 2021. június 23.

Visszhang

Jeff Lamire Sweet Tooth című képregénye egy olyan világot mutat be, ahol egy rejtélyes, influenzára emlékeztető vírus letarolja a világot.

A maradék emberiség szájmaszkokkal, paranoiá­val, rasszizmussal és másfél méteres távolságtartással igyekszik védekezni ellene – sőt, még egy eléggé súlytalan, a kopasz fejével és bozontos szakállával Gődényre emlékeztető főgonosz is felbukkan benne…

Jim Mickeeel és Beth Schwartz sorozatában azonban a poszt­apokaliptikus világ nem kizárólag ilyen. A vírus felbukkanásakor titokzatos, ember-állat hibridek kezdenek világra jönni. Véletlen egybeesés vagy sem, azonnal közellenségnek és a pandémia okozóinak kiáltják ki őket. Ilyen hibrid a főhős Gus is, akivel apja még a világégés kezdetén vonult el a civilizáció elől a természetbe. A műsor főképp az ő kalandjait mutatja be, amint egy Óriás nevű védelmezővel az oldalán eltűnt anyja után ered. Egy másik történetszál a vírus gyógyításán dolgozó orvos kálváriája, és akad egy további, amelyben egy család egy biztonságos zónát igyekszik létrehozni a félszerzetek számára.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk