Online koncert

Balaton: Kijárási tilalom van

Zene

Víg Mihályék kéthetente tartott klubkoncertjei már-már legendásak a belvárosi Hunnia Bisztróban, a járvány előtti időkben stabilan telt házzal futott a rendszerint hajnalig elhúzódó program.

Nem csoda, hogy az őszi karantén kitörése után is itt rögzítettek egy 25 perces, közönség nélküli minikoncertet az NKA és a Hangfoglaló Program támogatásával. A fenti két szervezet közreműködése merőben szokatlan, hiszen aligha van más együttes, amely több mint 40 éves fennállása során meg sem kísérelt kilépni az ellenkultúra és az underground keretei közül: közönségükhöz állami hátszél nélkül, minimális médiatámogatás mellett jutottak el. Ennek ellenére megérte, hogy a Hunnia Bisztró tudott élni egy pályázat adta lehetőséggel, hiszen a december közepén közzétett koncert minden tekintetben az eddigi legprofibb Balaton-felvétel. Hidegrázósan jól szól, lagymatagságnak nyoma sincs még a lassú daloknál sem, a rockosabb részeket pedig nehéz ülve hallgatni.

Bár a zenekar mindig sok feldolgozást játszik, most kizárólag saját szerzemények kerültek a kilencszámos repertoárba, egyfajta best of jelleggel. A full HD képminőség, a vágás és az egymás alá úsztatott kameraállások is nagyfokú igényességet tükröznek. Persze ezzel pont a bulik hamisítatlan hangulata veszett el, mégis hiánypótló, hogy végre egy ízig-vérig 21. századi színvonalú anyag is megmarad az utókornak. De aki még nem látta őket élőben, és ennek hatására kapna kedvet – ha majd újra lehet –, ennél nagyobb fésületlenségre számítson.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk