HANGADÓ – rés a présen

„Egyre jobban”

  • rés a présen
  • 2022. április 13.

Zene

Farkas Róbert vezető karmester, MÁV Szimfonikus Zenekar

rés a présen: Hogyan kezdődött az együttműködése a MÁV Szimfonikus Zenekarral?

Farkas Róbert: Egy beugrással, még a világjárvány első évében: 2020 októberében kerestek meg, hogy Berlinből hazautazva vezényeljek el egy Mozart–Haydn-koncertet Takács-Nagy Gábor helyett. Igazán jól sikerült az a találkozás, amelyet három újabb beugrás követett. Ezután jött a felkérés, hogy a 2021/2022-es évadban immár vezető karmesterként dolgozzak a zenekarral. Nagy örömmel mondtam igent, és úgy érzem, az együttműködésünk egyre eredményesebb és izgalmasabb. A kezdetektől bátran alapozhattam az együttes muzsikusainak példás munkamoráljára, és most már egyre jobban ismerjük egymást, aminek köszönhetően az egymás iránti affinitásunk és a reakcióidőnk is javul.

rap: A hazai és azon belül a budapesti szimfonikus zenekari kínálat igen gazdag, talán csak az egyes zenekarok profilja nem tűnik minden esetben markánsnak. Ön milyen profilt szánna az együttesének?

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

  • Narancs.hu/MTI

A listavezető szerint amikor a párt azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor „nem több Brüsszelre gondol”, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre.