esemény - Nyitott udvar - közösségi bolhapiac

  • - kyt -
  • 2009. április 30.

Zene

Miután a bukaresti Bulandra színház 2004 márciusában Budapesten vendégszerepelt a Ványa bácsival, turnéjuk következő, távoli állomására csak a darabot vitték tovább, az egyik mellékszereplőt, a kanárit nem. A madarat budapesti tolmácsuknak ajándékozták, aki most kirakta egy asztalra egy ferencvárosi bérház udvarának közepén, így aztán mindenki láthatta az éveit szemlátomást derűsen pörgető jószág lakhelyének kalitkáján a Bulandra feliratot.
Miután a bukaresti Bulandra színház 2004 márciusában Budapesten vendégszerepelt a Ványa bácsival, turnéjuk következõ, távoli állomására csak a darabot vitték tovább, az egyik mellékszereplõt, a kanárit nem. A madarat budapesti tolmácsuknak ajándékozták, aki most kirakta egy asztalra egy ferencvárosi bérház udvarának közepén, így aztán mindenki láthatta az éveit szemlátomást derûsen pörgetõ jószág lakhelyének kalitkáján a Bulandra feliratot. Ez kíváncsiskodásra indított minket, betérõ fontoskodókat, majd a fenti magyarázat birtokában lelkesedhettünk tovább a "Gang Csapat" kezdeményezésen: a bevételbõl bezöldíteni az udvart.

A visszafogott elõzetes hírverés nélkül aligha zarándokolt volna el ennyi kíváncsiskodó a nagycsarnok mögé szombaton délelõtt, de a hangulat tökéletes volt, a lakók könyvet, kristály üvegdugót, valahai amatõr fotósok szívét melengetõ fényképszárítót, ruhadarabokat, saját készítésû süteményt árultak. Körülnézhettünk a lépcsõházakban, az árkádos emeleteken. Varga János cigányzenész (nem házbeli lakos) nótákat, kuplékat húzott, persze mindenki fényképezett, az említett kanári asztala körül pedig az akció egy további szervezõje, a Medence Csoport Bt. által készített "reklámfelület újrahasznosításával készült kültéri bútorokon" lehetett üldögélni szódavíz és kávé társaságában, sõt volt ott egy bontott pezsgõ is, melyet a Narancs félénk riportere egy ideig kedvtelve méregetett, majd mély sóhajjal, ám elégedett szívvel eloldalgott.

Bp. IX., Pipa u. 4., április 25.

*****

Figyelmébe ajánljuk