film - Frászkarika

  • - köves -
  • 2011. augusztus 18.

Zene

Persze, persze, tudjuk: az oroszok, a zombik, a befőttek, a potterek és a vámpírok már a spájzban vannak. Anya is csak egy van - de ez most kevéssé érdekes, majd talán anyák napján, most a vámpírnak van szezonja, igaz, jönnek fel az élőhalottak is, mondhatni fej fej, illetve nyak fej melletti a küzdelem.
Persze, persze, tudjuk: az oroszok, a zombik, a befõttek, a potterek és a vámpírok már a spájzban vannak. Anya is csak egy van - de ez most kevéssé érdekes, majd talán anyák napján, most a vámpírnak van szezonja, igaz, jönnek fel az élõhalottak is, mondhatni fej fej, illetve nyak fej melletti a küzdelem. Colin Farrell még egyszer sem volt vámpír, s talán ez lehet a Frászkarika legfõbb nóvuma; tudniillik, hogy még nem, de most végre igen. Civilben kissé sápatag jószág - ez, mint tudjuk, afféle vámpírtulajdonság, de különben nem nagyon rí ki Las Vegas-külsõ szorgos népe közül. Ez a külsõ Vegas, ahol felüti - Farrellre nagyban hasonlító - fejét a gonosz, megérne egy külön horrort: a maga egyhangúságában elég ijesztõ egy vidék, noha elsõsorban azt a spielbergi kertvárosi idillt hivatott jelképezni, ami oly jól vette ki magát a nyolcvanas években. Filmünk is innen vétetett, a nyolcvanas évek poraiból: remake ez is, a méltán elfeledett, s ezért kultkörökben jól fekvõ Fright Night címû marhaságé. Nyilván az van minden stúdiókapu fölé írva, hogy elõ minden vámpírossal, és hát ebben volt is, van is vámpír. Colin belevaló szomszéd lenne, ha épp nem a környék nyakainak kiszívásán járna az esze, mondhatni mindenrõl ugyanaz jut eszébe, ahogy a szomszéd srácnak is, míg a vámpírvadászat átmenetileg el nem tereli figyelmét szüzessége elveszejtésérõl. Így ad randit egy sötét sikátorban a szabadszájú high-school komédia a rodriguezi vámpírtrash-nek; az eredmény élvezetesebb, mintha szúnyogok szívnák az ember vérét, de azért nem sokkal.

A Fórum Hungary bemutatója

** + fél

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?