film - VILLÁMTOLVAJ - PERCY JACKSON ÉS AZ OLIMPOSZIAK

  • - kg -
  • 2010. február 18.

Zene

Nehéz az elvált szülők gyermekének, különösen, ha a kedves papa nemcsak istennek mondja magát (megesik a legjobb családban is), de valóban az. Poszeidón elég kevés szülői értekezleten vett részt, mert Zeusz eltiltotta földi fogantatású fiának még a láthatásától is, így a kis Percy Jackson apa nélkül cseperedett, hogy aztán kamaszfejjel mégiscsak az istenek közé keveredjen egy villámlopási ügyből kifolyólag.
Nehéz az elvált szülõk gyermekének, különösen, ha a kedves papa nemcsak istennek mondja magát (megesik a legjobb családban is), de valóban az. Poszeidón elég kevés szülõi értekezleten vett részt, mert Zeusz eltiltotta földi fogantatású fiának még a láthatásától is, így a kis Percy Jackson apa nélkül cseperedett, hogy aztán kamaszfejjel mégiscsak az istenek közé keveredjen egy villámlopási ügybõl kifolyólag. Az Empire State Building kilátója látott már sok istent, Meg Ryantõl kezdve Tom Hanksig számosan megfordultak a kilátóban, de hogy az öltönyös Zeusz is itt tárgyalja családi ügyeit a legutolsó GAP-divat szerint felöltöztetett Poszeidónnal, olyan talán még nem volt, habár egy darabig még ellettünk volna nélküle. De a piaci szereplõknek nincs nyugodalmuk, míg meg nem oldódik Harry Potter utódlása - a sorban most Percyn, a kamasz félistenen a sor, hogy gründoljon egy sokrészes sorozatot. Igyekezetében csupán apró akadályok állják útját, például az, hogy Chris Columbus rendezõ elég rég láthatott kamasz gyereket élõben, közelrõl. A Potteren edzõdött direktor emlékezetbõl dolgozik: zsírból meg becsokizomból építkezõ kamaszszlenggel meg néhány koravén, de fotogén tinédzsermodellel, és persze az angol színjátszás középmezõnyével, akiket akkor hívnak, ha Hollywoodnak istenre, nácira vagy felszarvazott lordra van szüksége. Colombus abban jó, ha valaki nekifutásból tüzet vagy vizet hány. Ha élethû kamaszokban nem is, Minótauroszban és hidrában igen erõs Percy egyelõre egyrészes sorozata.

Az InterCom bemutatója

** és fél

Figyelmébe ajánljuk

Ha eltűnnek a rítusaink, ránk omlik az idő

Otthontalanság, kiüresedés, nyugtalanság, rohanás és magány. Kevesen akadnak manapság, akit ne érintenének ezek a kérdések. Átrohanunk az életen, próbáljuk a víz felett tartani a fejünket, de nagyobb légvételre mintha nem lenne lehetőség. Mi történik velünk?