Jövő héten búcsúztatják Eötvös Péter zeneszerzőt

  • narancs.hu
  • 2024. április 10.

Zene

A kétszeres Kossuth-díjas, Szent István-renddel kitüntetett zeneszerzőtt és karmester április 18-án búcsúztatják a Budapest Music Centerben.

Eötvös Péter búcsúztatása 16 órakor kezdődik majd a 9. kerületi BMC-ben, az eseményen beszédet mond Káel Csaba, Kovács Géza és Kurtág György. A búcsúztatásra érkezőket a szervezők arra kérik, hogy kegyeletüket egy szál fehér rózsával róják le. A 21. század egyik legelismertebb kortárs operaszerzője március 24-én, hosszan tartó betegség után hunyt el 80 éves korában.

Eötvös Pétert a Kulturális és Innovációs Minisztérium saját halottjának tekinti.

Heti lapszámunkban megjelenő nekrológban így írtunk a zeneszerzőről: „Hiányozni fog az a nagyzolástól és kellemetlen küldetéstudattól mentes tekintély és a közvetlenség, (...) hiányozni fog Eötvös Péter elegáns humora, udvariassága, magától értetődő kedvessége, amivel énekeseihez és a zenekarok muzsikusaihoz viszonyult.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk