Lemez

Kid Kapichi: This Time Next Year

  • Nagy István
  • 2021.02.24 20:55

Zene

Alakulgat egy újabb markáns gitárzenei színtér a Brit-szigeteken, olyan együttesekkel, mint az Idles, a Slaves, a Fontaines D.C. vagy a Shame.

Utóbbi zenekar második lemezéről pár hete értekeztünk ezeken a hasábokon, és ami az ő új albumukról hiányzik, azt mind megkapjuk egy friss angol kvartettől, amely a Kid Kapichi névre hallgat.

A tagok egy nem túl izgalmas délkelet-angliai tengerparti kisvárosból, Hastingsből származnak, egyaránt nagy Queens of the Stone Age-rajongók, de a dalaik alapján szülőhazájuk posztpunk történelméből is kiterjedt ismeretekkel rendelkeznek. This Time Next Year című bemutatkozó albumukat producer nélkül készítették, és szerzői kiadásban jelentették meg. A QOTSA robusztus suhogása folyamatosan tetten érhető a dalokban, és bizonyos szempontból felsejlik a 2000-es évek közepi brit gitárszíntér egyik nagy reményű, de hamar kifulladó zenekara, a Hard-Fi – ők is sokat lamentáltak olyan problémákon, mint a szar meló, az alacsony fizetés, a bunkó főnök.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Nézzen be hozzánk minden nap: hírszolgáltatásunk ingyenesen hozzáférhető. Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk