Meghalt Dario G

  • narancs.hu
  • 2024. június 18.

Zene

Nemcsak a producer ment el, hanem egy szelet az 1990-es évekből is.

Meghalt Paul Spencer, ismertebb nevén Dario G. A gyászhírt a családja jelentette be. Az 53 évet élt férfinél tavaly diagnosztizáltak negyedik stádiumú végbélrákot. Családja szerint az utolsó pillanatig küzdött, de ebben a küzdelemben nem győzhetett.

A Dario G eredetileg kéttagú formáció volt, Paul Spencer és Scott Rosser alapított, amikor az 1990-es években Manchesterben zenét tanultak és találkoztak, később egy harmadik tagot is felvettek. Az 1990-es évek egyik legnagyobb slágere, a Sunschyme is hozzájuk fűződik, csak az Egyesült királyságban 600 ezer példányt adtak el a kislemezből, de még ennél is nagyobbat szólt a Carnaval De Paris című daluk, ami végül is az 1998-as párizsi labdarúgú világbajnokság himnusza lett úgy, hogy hivatalosan nem kapcsolódott az eseményhez.

https://www.youtube.com/watch?v=dLB56lFYlBI

Spencer egy ideje már egyedül lépett fel Dario G név alatt, diagnózisa óta sem hagyott fel a zenéléssel és sokat jótékonykodott.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A magyar kenyér

Az Agrárminisztérium közleménye és Nagy István miniszter Facebook-oldala szerint Országos Pálinka- és Tönkölypálinka Verseny zajlott a napokban Magyarországon – vette észre a Telex.

Színessel

Ez a cikk nem a labdarúgásról szól. Ez a cikk, és úgy nagy általánosságban az efféle cikkek nem is értik a labdarúgást. Ez a cikk a propagandáról, a propaganda mögül vigyorgó gonoszról, s mintegy mellesleg egy Orbán-idézetről szól.

Máma itt, holnap ott

Pár évvel ezelőtt még a Visegrádi 4-ek volt a szilárd pont az univerzumban, ahonnan ki akarta billenteni a helyéből a világ-, vagy legalábbis az európai politika univerzumát. Ám ez még a V4-ek fénykorában sem jött össze, egyrészt mert a V4-eknek sosem volt fénykoruk, másrészt már a tervet sem értette senki, harmadrészt meg a legutolsó verziójából Szlovákia és Csehország idejekorán kicsekkolt.

„Most sem vagyok egyedül”

Szereti, ha a színpadon valami őszinte és igaz, de a színházon kívül már nem szeret konfrontálódni. Alföldi Róberttel való szakmai kapcsolatáról, az Egy tökéletes napról és a nyitott és empatikus viselkedés fontosságáról is beszélgettünk vele.

Jupiter lesújt

  • Vásárhelyi Júlia

Megszégyenítő vereséget szenvedett az európai parlamenti választáson Emmanuel Macron centrista szövetsége. A köztársasági elnök már közvetlenül az urnazárás után bejelentette a Nemzetgyűlés azonnali feloszlatását, és új választást írt ki. A végeredmény akár társbérlet is lehet a pillanatnyilag nyerésre álló szélsőjobbal.

A nemzet vagy a kormány szolgálatában?

Matolcsy György, az MNB elnöke az év elején szép szavakkal köszöntötte az általa vezetett intézmény centenáriumát: „A Magyar Nemzeti Bank száz esztendeje a helytállás évszázada, a nemzet szolgálata és a töretlen munka Magyarország gyarapodásáért. (…) Az 1924-ben életre hívott, a pénzügyeket szabályozó és felügyelő önálló MNB hazánk egyik legstabilabb és legnagyobb tekintéllyel bíró nemzeti intézményévé vált.”

Előbb lövünk

Az Orbán-rendszer módszeres környezetrombolása és természetpusztítása erős kontrasztot mutat a rezsim némely képviselőinek „zöld” megnyilatkozásaival. E disszonancia áthidalására lassan új értelmezési keret is születik.

Szocialista hungarikum

Színes, magyar kocka, de semmi köze Rubik Ernőhöz. A vidék vizuális jelképe, a háború utáni modern építészet legkommerszebb terméke. A szépnek jóindulattal sem nevezhető kockaház azonban művészek sokaságát ihlette meg, amiben egyformán van szerepe a bugyuta egyszerűségnek és a gazdag asszociációs lehetőségeknek.

A gyengék Atlasza

  • - ts -

Velünk volt. Velünk volt ötven évig. Másokkal volt az hatvan is, mindenesetre Donald Sutherland magyarországi belépője, bár meglehetősen furcsára sikeredett, emlékezetesre aligha.