Mesterséges intelligenciás hologram-Elvis indul turnéra

  • narancs.hu
  • 2024. január 4.

Zene

Úgy tűnik, lassan az élő zene után az élő ember ideje is lejár a szórakoztatóiparban.

2024-ben Londonban, Las Vegasban, Tokióban és Berlinben is tartanak egy-egy koncertet, amin a hologram-Elvis lép majd fel. A hologram az Elvis Evolution névre hallgató műsor keretei közt lép majd fel, és nemcsak sima felvétel lesz, hanem az életnagyságú digitális Elvist mesterséges intelligencia segítségével gyártják le, több ezer személy fotó és videófelvétel felhasználásával. A buliról Elvis Presley hagyatékának tulajdonosai, az Authentic Brands Group és a Layered Reality cégek állapodtak meg.

„Ez egy olyan emlékezetes élmény lesz, amely az Elvis-rajongók és -imádók bakancslistájára kerül világszerte, az emberek beléphetnek Elvis világába, és ünnepelhetik rendkívüli zenei örökségét"

– mondta a Guardiannek Andrew McGuinness, a Layered Reality vezérigazgatója. Természetesen afterparty is lesz majd, ott is sok lesz az Elvist idéző DJ és zenekar.

Nem ez az első hasonló próbálkozás egyébként, az ABBA már felléptette saját avatárjait, az óriási siker és stabil teltház is lett mindenhol.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk