Minden idők angyalai

  • - m.l.t. -
  • 2022. június 21.

Zene

34 év után ismét Budapesten a Crime & the City Solution.

Wim Wenders jól ismerte a nyolcvanas évek német zenei színterét, de a Berlin felett az ég című filmjéhez két (Nyugat-Európába települt) ausztrál zenekart választott: a Nick Cave & the Bad Seedst és a Simon Bonney vezette Crime & the City Solutiont. Ők voltak a legreménytelenebbül angyaliak , és talán ezért is, ők voltak a kedvencei.

A két zenekar közül a Crime... jutott el először Magyarországra, 1988 őszén lépett fel a Lyukban. Már nem abban a (Londonhoz kötődő) felállásban, amit a filmben láthattunk (a Birthday Partyból kivált) Rowland S. Howarddal, hanem Berlinben újjáalakulva: Bonney mellett a felesége, Bronwyn Adams, továbbá Alexander Hacke, Chrislo Haas, Thomas Stern és a hűséges Mick Harvey, aki egyszersmind Nick Cave támasza is volt.

Rowland gitárja nélkül persze kevésbé volt „pokoli” a hangütésük, de az az angyali fíling és a sötét ragyogás megmaradt.

Aztán három album után Berlinből is leléptek Bonney-ék, és továbbálltak az Újvilágba, melynek álmaival a 2012-es American Twilight albumon számoltak le, többek közt David Eugene Edwards (Woven Hand) társaságában. 

Ha az EP-ket és Bonney szólólemezeit nem számoljuk, hat korong képezi az 1976-ban alakult Crime & the City Solution életművét.

Ezek alkotják annak a turnénak a repertoárját, mellyel június 24-én érkezik a budapesti A38 hajóra a (Berlinbe visszatért és újra átszerveződött) zenekar.

Minden ok megvan arra, hogy a legtöbbet várjuk tőle. A szavamat adom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk