Szilveszteri táncház lesz a Fonóban

  • narancs.hu
  • 2022. december 27.

Zene

De az év utolsó napjaiban is több koncert hallható a zeneházban. 

A 11. kerületi folkközpont vendégei áttáncolhatják magukat az új évbe, ugyanis a legendás Szászcsávási zenekar, valamint Péter Tamás és barátai húzzák a talpalávalót szilveszterkor, a Gáska zenéjére pedig moldvai táncokat járhatnak a résztvevők.

A szászcsávási zenészek repertoárja rendkívül széles, hiszen magyaroknak, románoknak és cigányoknak egyaránt muzsikáltak, és az erdélyi vonóshagyományban gyökereznek. Péter Tamás prímás zenekarába olyan remek zenészeket hívott, mint Balogh Kálmán (cimbalom), Fekete Márton (brácsa), Gombai Tamás (hegedű) és Molnár Péter (bőgő). A Gáska koncertje pedig elsősorban a körtáncokban lesz erős.

Az év utolsó napjaiban is lesznek koncertek a Fonóban, december 28-án a Los Orangutanes lép fel, akik a pszichedelikus perui cumbiát, azaz chichát játszó Litumával együtt alakítják az este programját. Roma, bolgár és magyar dalok hangzanak el két csodálatos énekestől Navratil Andrea és Lakatos Mónika koncertjén december 29-én. Az előszilveszteri jazzkoncerten pedig a Dresch Quartet, a Nosnach és a Söndörgő lép fel a házban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk