Tíz év után tér vissza Budapestre az ungerground keményzene átértelmezője

  • narancs.hu
  • 2024. április 16.

Zene

A Converge augusztusban dühöngi meg nagyon Budapesten.

Tíz év szünet után tér vissza Magyarországra az underground metálzene jelenleg egyik legnagyobb neve, az amerikai Converge: előbb a zenekar saját honlapjára tette ki, majd a szerező is megcsinált Facebookon a Dürer-kertbe tervezett koncert eventjét. Augusztus 1-jén magukkal hozzák a hardcore körökben szintén komoly népszerűségnek örvendő Cancer Batset, és a provokatív nevével, mellesleg egészen istentelen bulizenéjével hódító Toxic Holocaustot. A Converge érkezése azért is nagy hír, mert jó eséllyel igazi bestof lesz, új albumról ugyanis csak elég szórványosan van szó.

Az 1990-ben alakult zenekar az elmúlt 34 évben kis túlzással a teljes keményzenét újra tudta értelmezni fröcsögésszerű dühöngéseivel, a 2000-ben megjelent Jane Doe-t épp úgy véli magáénak a hardcore, mint a hagyományos metál színtér, és épp úgy túlmutat mindegyiken. Legutóbb stúdióban a koronavírus alatt a saját jogon is legenda Chelsea Wolfe-fal dolgoztak együtt.

Hogy mekkora hír ez, arról sokat elmond, hogy az elővételes jegyek már el is fogytak a nyári bulira, úgyhogy csak teljes áron tud jegyhez jutni, aki tud.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk