A szerk.

A Narancs már múlt heti vezércikkében megjövendölte, mi történik a Fidesszel a Néppártban

A szerk.

Vigyázat, látomásos próza következik!

Remek hír, hogy az Európai Néppárt magas rangú delegációt küld Magyarországra, hogy meggyőződjön a mo.-i demokrácia állapotáról, majd jelentést tegyen róla.

A kérdés, hogy a Sargentini-jelentés után, melynek kidolgozásában részt vett néppárti képviselő, meg a Néppárt többsége meg is szavazta, mi a búbánatot vizsgálgatna még itt a Néppárt, és hogy mit nem tudnak még, valójában álkérdés, hisz mindent tudnak, és épp ezért nem is akarnak vizsgálódni: semmiféle valódi vizsgálat, lényegre törően fogalmazva, a faszukba’ sincsen őnékik.

De akkor mit akarnak?

Mivel a részletek egyelőre nem ismertek, a továbbiakban leírtakért nem kezeskedünk. A lapértesülések mindenesetre három delegátus kiküldéséről szólnak, nevezzük őket Günther Menyhértnek, Sepp Boldizsárnak és Hansi Gáspárnak.

A delegáció tagjainak első útja kényelmes, minden komforttal ellátott szállodai szobájukból a Parlament egyik különtermébe vezetett. A különteremben egy szép festmény függött, aminek ez volt a címe: „Orbán Viktor akár anyatejjel is szoptatja a kis Magyar Demokráciát, ha a helyzet úgy kívánja”.

A küldöttek szinte még helyet se foglaltak kényelmes székükben, máris feltárult az ajtó, és energikus léptekkel a helyiségbe sietett a Magyar Demokrácia. Magas, de nem túl magas volt a termete, izomzata arányos, kidolgozott, de nem bántóan. Piros-fehér-zöld mezt viselt. A delegátusoknak még köszönteni sem volt érkezésük, a Magyar Demokrácia máris a földre vetette magát, és villámgyorsan megcsinált tizenöt fekvőtámaszt, aztán felpattant, egy kicsit helyben futott, lazított, majd újra talajt fogott, és megcsinált húsz egykezes fekvőtámaszt, tízet jobb, tízet pedig bal kézen. Ezután talpra ugrott, biccentett a delegátusok felé, és helyet foglalt velük szemben. Légzése egyenletes, nyugodt maradt.

A néppárti delegátusok, bár igyekeztek, nem tudták palástolni csodálatukat. Az arcjáték mindent elárult! Ezután kötetlen beszélgetés alakult ki a Magyar Demokrácia és a küldöttek között. Ennek során a Magyar Demokrácia beszámolt arról, hogy legutóbbi Cooper-tesztje 3700 méterre sikerült, amivel nem elégedett. A beszélgetés során a tolmács és a segítő Gulyás Gergely volt. Hansi Gáspár kérdésére, amely a Magyar Demokrácia egészségét firtatta, Gulyás 60 napnál nem régebbi orvosi leletet mutatott be, melyből kiderült, hogy a Magyar Demokrácia laboreredményei a legszigorúbb nemzetközi standardokat is kielégítik. Ugyancsak kérdésre Gulyás elmondta azt is, hogy országunkban a Demokráciát általános szeretet és féltés övezi, ezért is kíséri mindenhová két rendőr. A Magyar Demokrácia eközben szerényen, de öntudatosan mosolygott.

A delegáció ezek után több találkozót is lebonyolított, melyek között említést igényel a Nagyarányú Korrupció, illetve a Baloldali Antiszemitizmus küldöttségi meghallgatása. A küldöttek szigorú tekintete előtt a hiányos fogsorú, kopottas zakót viselő Nagyarányú Korrupció bevallotta, hogy 2010-ig volt aktív, az azt következő időszakban nem termett a számára babér. Arra a küldöttségi keresztkérdésre, hogy ha a 2010 utáni időszakban is aktív lett volna, akkor most börtönben ülne-e, a Korrupció – aki végig kerülte a szembenézést a küldöttség tagjaival – alig hallható igennel válaszolt. A Baloldali Antiszemitizmus palesztin kendős, zsíros hajú képviselője viszont harsány „Béke! Písz! Frieden! Vesszen Köves Slomó! Éljen Gyurcsány!” kiáltással lépett a Parlament különtermébe, és azonnal elővette a kettős mércéjét. A küldöttség azonban itt sem adta alább a teljes igazság felderítésénél.

Munkájuk végeztével a delegációt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre a Delegációt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre Kikísérő Bizottság (DLFNRKB) élén maga Orbán Viktor kísérte ki. Orbán Viktor felajánlotta, hogy megbecsülése jeléül ő maga vezesse haza, az NSZK-ba a delegáció repülőgépét. A delegátusokra ez a szívélyesség erős és jó benyomást tett, de rövid tanácskozás után úgy döntöttek, hogy összeférhetetlenségi okok miatt nem fogadhatják el. Az objektivitásukra nem vetülhet kétség! Orbán Viktor ezt megértette, és biztosította a küldötteket arról, hogy tiszteletben tartja más népek szokásait, erkölcseit. A küldöttek ezek után határozott, férfias kézszorítással elbúcsúztak Orbán Viktortól és a DLFNRKB tagjaitól. Ez utóbbi soraiban a rendes és a levelező tagok teljes létszámban jelentek meg. Izgatottan várjuk a jelentést.

Figyelmébe ajánljuk