A szerk.

A győzhetetlen papírrepülők

A szerk.

Szombat reggel felfoghatatlan döbbenetre ébredt az ország! Egy fotó jelent meg gyakorlatilag minden híroldalon, melytől minden békeszerető emberbe azonnal belehasított a páni rémület.

A fényképen egy asztal volt látható, telis tele gyilkos szerszámokkal, pontosan úgy, vagy még ijesztőbben, mint amikor a moziban foglyul ejtik és vallatóra fogják a hőst, s a vallató – nyilvánvalóan elrettentő szándékkal – egyesével rakosgatja ki a fémesen csillogó kínzóeszközeit, hogy lásd, nyomorult, ezekkel veszem a véredet, vájom ki a szemedet, ha nem köpöd el, hogy kinek dolgozol.

Kizárólag erős idegzetű olvasóink és a jegyzőkönyv számára rögzítjük 18-as karikával ellátva, hogy a képen 3 darab félliteres PET palack szerepelt, az egyikben még némi üdítő­ital (a különösen veszedelmes turbó Apenta) is volt, öt összetaposott sörösdoboz és egy összetaposatlan is (az sem zárható teljesen ki, hogy ebben is volt valamennyi maradék Dreher), egy zászlórúd és egy horgászbot (láthatóan snecik és rendőrök ellen rendszeresített modell), továbbá egy műanyagszövet-alapú királykék izé egy anya- plusz apacsavar társaságában. Nem csoda, hogy e valóban rémületes arzenál láttán a rendőrség még péntek éjszaka rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze, s isteni szerencse, hogy a sajtó éber munkatársai nem dorbézolással töltötték a péntek éjszakát, mert így az MTI már éjjel kettőkor publikálni tudta a perdöntő erejű felvételt. A papírrepülőkről sajnos nem készült felvétel, pedig azokkal is támadott a bősz diákság.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk