A szerk.

Abcúg ufók!

A szerk.

Nagy a lárma jobbfélen, már a csapat esze is hazaüzent Európából, hogy baj van a Szaniszlóval. De ki van borulva mindenki a Heti Választól az utolsó turulszoborig, hogy hogyan lehetett kitüntetni ezt a félcédulást. Maga a kitüntető, Orbán ármányos tekintetű papja, Balog Zoltán már a kitüntetés napján, csütörtökön meg is bánta, amit tett - e szavakkal konkrétan: "Nem volt tudomásom a korábban komoly szakmai színvonalon dolgozó külpolitikai szerkesztő és újságíró elmúlt időszakban tett, az emberi méltóságot sértő nyilatkozatairól." Oh, még szép, nem volt tudomása neki.

Hogy Szaniszló síkhülye, az nyilvánvaló, bomlott elméjének salakjával van tele az internet, sikkes dolognak számít bizonyos körökben röhögni rajta.

Ám az is nyilvánvaló, hogy adott esetben a papminiszter vagy hazudik, vagy tökéletesen alkalmatlan a posztjára, de leginkább mindkettő. Kezdjük ott, hogy Szaniszló Ferenc a büdös életben nem volt "komoly szakmai színvonalon dolgozó külpolitikai szerkesztő és újságíró". Pályájának korábbi szakaszában, a Chrudinák Alajos szerencsésen elfeledett nevével fémjelzett Panoráma című műsorból is véresszájúságával és finoman szólva is leegyszerűsítő világképével tűnt ki. Onnan egyenesen vezetett útja az Echo Tv-hez, ahol már hosszú-hosszú évek óta mantrázza a hülyeségeit, miszerint a zsidók tehetnek mindenről, még az emberszabású cigányokat is ők uszították a magyarra, mert fáj a foguk a jó magyar földre.

Szaniszló Ferenc becsületére legyen mondva - például a most őtőle "elhatárolódókkal" szemben -, hogy ő sohasem járt álruhában, már korábban, "komoly szakmai színvonalon dolgozó külpolitikai szerkesztő és újságíró" korában is csak egy, csak egy dolog érdekelte, s azt nem is rejtette véka alá. Magyarország módfelett súlyos mentális állapotáról árulkodik, hogy ebbéli tevékenységéhez mindig különösebb nehézség nélkül talált magának fórumot. Hacsak nem azok a fórumok találták meg őt. Márpedig csak erre van a kutya elásva.

Mi a baja ugyanis a jobbközépnek Szaniszló Ferenc kitüntetésével? Hát, az ufók. Mert például Bayer Zsolttal nincsen semmi bajuk, ő vidáman cigányozhat, zsidózhat, mocskolhat, uszíthat, időnként ki is tüntetik érte. Neki miért lehet? Azért, mert nem ufózik, nem vizionál drónokat, nem beszél a magyar-japán-sumér- hottentotta háromszögről, s a szívcsakra kifejezés is viszonylag ritkán hagyja el a száját, ő elintézi annyival, hogy sej, az orgoványi erdőben még rendben mentek a dolgok. De Szaniszló ufózik, az meg ciki. Belesikít tehát a magyar valóba a Heti Válasz, hogy egy félnótást kitüntetni mégsem járja. Mi lesz ugyanis, ha utána ugyanazzal a díjjal minket tüntetnek ki? Dörzsölgethetjük napestig a nadrágszárba, hogy lejöjjön róla a rátapadt szaniszló, a diliflepni. Mert csak ez lehet a baj Szaniszlóval. Hiszen, ha az lenne, hogy egy megátalkodott náci disznó, akkor már biztosan szóltak volna korábban is.

Hogy jaj, befurakodott a sorainkba egy veszélyes provokátor, aki két pofára zsidózik, cigányozik, amint módja nyílik rá, de mi ezt nem tűrjük. Kivetjük magunk közül, mert köztünk nincsen helye náciknak, mi nem adunk fórumot semmi ilyen alja beszédnek. Hallott ilyet valaki az elmúlt tizenöt esztendőben? Nem hallott, mert nem is mondott ilyet senki. A háborodott Szaniszló Ferenc háborítatlanul nyomta a gyűlöletbeszédet ott, ahol a nap huszonhárom további órájában feszt azt kiabálták, hogy szavazz a Fideszre!

Most mindenki mossa kezét, a bizottság nem javasolta, a miniszter megbánta, s megvan a bűnbak is, az államtitkár (Halász János) ragaszkodott hozzá a felterjesztésében. Arról egy vak hang nincs, hogyan is tűrhették húsz éven át az uszítását. S arról sincs, hogy bárki ne tűrné a jobboldalon majd eztán is. Csak ne tüntettek volna ki, mert az olyan snassz, egy bolondot.

A kitüntetést visszavenni nem lehet, mondta Balog, bármit twitteljen is Deutsch Tamás, tehát Szaniszló Ferenc holnap is kiáll a tévé elé, s ordója teljes méltóságával elzsidózza magát egész a csillagokig. A mérsékelt és kevésbé mérsékelt jobboldali véleményformálók pedig fintorognak egy kicsinyt, jaj, a bolond, mígnem egyikük azt találja mondani, amit Polonius a második felvonásban, őrült beszéd, őrült beszéd: de van benne rendszer.

Szaniszló Ferenc kitüntetésében benne van ez az egész Orbán-rendszer, nyakig.

Figyelmébe ajánljuk