A szerk.

Az adakozás ideje

A szerk.

Csak az az áldott jó szívük ne lenne, akkor olyan könnyű lenne haragudni rájuk, hisz’ mégiscsak szétlopták az országot. Jaj, dehogy lopták, pusztán a nevüket adták „a Fidesz politikájának leglényegéhez”, a nemzeti arisztokrácia megteremtéséhez vagy valami hasonló szemenszedett hazugsághoz. 

Csak hát az a bibi, hogy igenis van nekik az a marha nagy szívük, így haragudni sem lehet rájuk, lassan meg is szereti őket az ember, mert szerények is módfelett.

Most is elhallgatta a nevét a Tiborcz István, sőt kérvényezte is a neve elhallgatását, úgy adakozott. De a tényfeltáró sajtó előtt nincsen akadály, nem ismer az lehetetlent, pláne ha az a sajtó egyenesen Orbán Viktor alá van bekötve. Rögtön ki is nyomozták, hogy hiába rejtőzködik, bujkál, bizony Tiborcz István az a generózus férfiú, aki kifizette a koronavírusban elhunyt mórahalmi mentős hiteleit. De Tiborcz még erre sem a beismerést választotta, rejtőzködött volna ő tovább szerényen, ugyan már, ne hülyéskedjetek, nekem ez semmiség, mit kell ezt nagydobra verni – nyilván erre gondolt, de a gyűjtés elindítója mégis feldobta, hogy de igen, ő volt az. Mit volt mit tenni, készült néhány szép fotó is, Tiborcz kedves ajándékokat is vitt magával, tud ám ő is kinyomozni, megtudta, hogy mit szeretnek az árvák.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.