A szerk.

Béketurné

A szerk.

„A lehető leghatározottabban szólalunk fel az ártatlan polgári lakosság ellen elkövetett háborús bűnök kivizsgálása érdekében. Egyetlen elkövetett bűncselekmény sem maradhat büntetlenül” – mondta Novák Katalin New Yorkban, az ENSZ-közgyűlésen, hozzátéve, hogy jelenleg Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akciója zajlik.

„A magyar emberek, egyházak, civil szervezetek, önkormányzatok és a kormány a konfliktus kitörése óta közel egymillió menekültnek nyújtottak menedéket” – büszkélkedett a magyar államfő, mégis II. Erzsébet királynőt állította példaképnek hallgatósága elé. („Egy olyan kivételes uralkodótól vettünk búcsút, akinek életét áthatotta a békéért végzett szolgálat.”)

Ha ehhez hozzátesszük, hogy Novák a közösségi oldalán diplomáciai különlegességként próbálta eladni azt a protokollfotót, amelyen az amerikai elnökkel és feleségével látható – Bidenék egy sor más államfővel is kamera elé álltak egy kattintás erejéig –, egyértelmű, hogy a magyar köztársasági elnököt valamiféle független entitásként, a béke nagyköveteként próbálják promotálni, az emberarcú orbánizmus megtestesítőjeként. „Magyarország köztársasági elnökeként állok Önök előtt. Hazám első női elnökeként, egyúttal úgy is, mint feleség és három gyermek édesanyja” – mondta Novák, kifejezve ezzel is hazánk elkötelezettségét a női egyenjogúság mellett.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk