A szerk.

Mikor mondják már meg a véleményemet?

A szerk.

Megnyugodva dőlhetünk hátra, mint a 20. század eleje óta már annyiszor: ez a pártkongresszus sem volt hiábavaló, ismét nagyot lépett általa a haza, és a felszólalók számának tekintetében alighanem rekordot is állított fel.

Ám ezt a sikert néhány – alapjában azért ugyancsak örömteli – ténykörülmény elhomályosította. Az első ilyen az alelnökválasztás volt, amit sokszorosan megnehezített az a valóban méltatlan helyzet, melyet az izgága sajtó gerjesztett fel, és sajnálatos módon nem is csak az ellenzéki. Azzal voltak tele ugyanis a lapok, hogy az eleve leosztott alelnöki pozíciók mellett most lesz egy, a Novák Katalin helyére szóló, amelyre – írd és mondd! – választani fognak egy tagtársat… A feszültség csak fokozódott, de szerencsére a döntő pillanatban a vezetésnek a helyén volt a szíve, s előállt a farbával, ő lesz az alelnök, oszt’ szevasztok! Nagy kő esett le ekkor a delegáltak szívéről.

Ám ezen izgalmak is eltörpültek ama felszólalás mellett, melynél ékesebben semmi nem bizonyította eddig, hogy a Fidesz egy igenis alulról építkező párt. Kovács Péter XVI. kerületi polgármester tettvágytól izzó hangú, bátor felszólamlásában ugyanis a párt nagyjainak szegezte a kérdést: hol késik a véleményem, uraim?!

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk