A szerk.

Mindent és mindenkitől

A szerk.

Megkárosítva érzi magát és feljelentést tervez több olyan orosz állampolgár, aki magyar letelepedési kötvényt vásárolt a VolDan Investments Ltd. nevű közvetítőcégen keresztül.

A Direkt36 cikke szerint a kötvény futamidejének lejárta után az érintettek nem kapták vissza a kötvény áraként befizetett pénzüket. A Liechtensteinben bejegyzett anyacég magyarországi leányvállalata ellen 2022 novemberében kényszertörlési eljárás indult, és a társaságot eltiltották a további működéstől. A VolDan annak a Shabtai Michaeli grúz-izraeli üzletembernek az érdekeltsége, aki a kötvényprogramot elindító Rogán Antal barátjaként reklámozta magát.

A kötvénybiznisz az első pillanattól bűzlött – és nemcsak szimpla üzletként, hanem politikai és nemzetbiztonsági szempontból is. Az Európát célzó bevándorlásnak szilárd védőbástyaként útját álló Magyarország kormánya boldog-boldogtalannak hozzáférhetővé tette az unióban szabad mozgást biztosító vízumot, és deklaráltan nem érdekelte, hogy ki jut hozzá és milyen pénzből. Jellemző, hogy néhány visszaélést a hazai hatóságok csak azután tártak föl, hogy a külföldi sajtóban visszhangot keltett botrányos esetekre fény derült (nehézsúlyú orosz bűnözőket és iszlám terroristákat kapcsoltak le e magyar vízummal).

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk