A szerk.

Most kőhalom

A szerk.

Akár el is képzelhetnénk egy pillanatra, amint Magyarország hivatalban lévő igazságügyi minisztere épp a szuterén ablakán gyömöszöli kifelé a betyárbútort egy jó előre odatámasztott gorilla karjába, majd maga is megpróbálja követni a csomagját, de miután ez nem sikerül neki, ordítozva távozik a konyhaajtón át.

De inkább mégse képzeljük el, akarja a fene elképzelni. Igazság szerint tudni sem akarunk róla. Akinek éppenséggel ez hiányzik, a rendelkezésére áll a világ komédiairodalma a feketétől a rózsaszínűn át egészen a liláig. Mi közünk van nekünk Varga Judit és Magyar Péter egykorvolt magánéletéhez? Már azt is szívesen kihagytuk volna, amikor csokot vettek fel a balatoni nyaralójukra. De bármennyire is nem akaródzik, ezzel kelünk, ezzel fekszünk – erről szólnak a hírek. Hogy Varga Judit mennyit ivott Gulyás Gergelyéknél vacsorára. (Gulyás Gergely egy másik miniszter.) S hiába is kérnénk, hogy ha ránk már nem, akkor legalább a gyerekeikre legyenek tekintettel, nem, az istennek sem. Már ha van egyáltalán beleszólásuk.

Ezen a ponton tehát fel kell tennünk a kérdést, hogy tényleg a valahai NER-liebling házaspár sűrű mindennapjairól szólnak-e ezek a hírek? Vagy csupán Magyar Péter politikai ambícióiról? Esetleg a hatalom kivételezettjeinek életminőségéről, a NER példamutatásáról? Netán Rogán Antal birodalmi lépegetőinek visszavágásáról, lám, ilyen egy karaktergyilkosság (plusz járulékos veszteségek, asszony, gyerek, satöbbi)? Arról talán, hogy Magyar Péter, a rendszer épp aktuális pentitója nagyságrendekkel több embert tudott a mögöttünk álló hosszú hétvégén az utcára vinni, mint Orbán Viktor? (Ez kétségkívül nem a főni hétvégéje volt, még a The Rose nevű koreai együttesre is többen voltak kíváncsiak, mint rá, de ez mellékszál.) S e mellőzöttségért most személyes(kedő) bosszút áll a miniszterelnök? Netán arról lenne szó, hogy a hatalom védekezésre kényszerül, mert komolyan tart attól, hogy Magyar Péter pártot alapít vagy belép mondjuk az LMP-be, vagy bárhova máshová, és akkor jaj lesz nekik?

Mindez akár darabról darabra is igaz lehet, de hogy mégis másról, többről, sokkal többről van szó, arra se szeri, se száma a bizonyítékoknak.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk