150 ezer forint bírságot kapott Pankotai Lili, mert veszélyes a társadalomra

  • narancs.hu
  • 2023. június 13.

Belpol

A rendőrség szerint Pankotai a társadalomra veszélyes módon cselekedett, amikor a Karmelitához hívta a tüntetőket május 3-án.

A maximálisan kiszabható 150 ezer forintos bírságot rótt ki a rendőrség Pankotai Lilire gyülekezési joggal való visszaélés szabálysértés miatt, írja a Mérce. A laphoz eljuttatott határozat szerint Pankotai „szervezői magatartást tanúsított”, amikor a május 3-ra meghirdetett demonstrációk után a Karmelita Kolostorhoz hívta a Clark Ádám téren összegyűlt tüntetőket. 

A szabálysértési bírságról szóló határozatban a hatóság is elismeri, hogy a 18 éves aktivistát szabálysértés miatt két éven belül sem a hatóság, sem bíróság jogerősen nem marasztalta el és helyszíni bírsággal sem sújtották, „mindezek ellenére ezt a szabálysértési hatóság a cselekmény társadalomra veszélyessége miatt enyhítő körülményként értékelni nem tudta”, így a maximálisan kiszabható 150 ezer forintos bírságot rótta ki rá.

A TASZ szakértője, Hegyi Szabolcs elmondta - aki segíti a diáklányt az ügyben -, hogy Lilivel szemben már az előző Karmelita előtti, egyébként szintén könnygázba torkolló tüntetés szervezése miatt is 100 ezer forintos bírságot szabott ki a rendőrség. A jogász szerint már az első alkalommal kiszabott 100 ezer forint is nagyon magas büntetés egy fiatalnak, akinek ez az első szabálysértése, ezért jogorvoslattal éltek. Ez a két bírságtétel „véleményem szerint azt jelzi, hogy ennek demonstratív, elriasztó jellege van, hogy még egyszer ne próbálkozzon” - mondta Hegyi.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk