2 millió forint gyűlt össze a diáktüntetők bírságára néhány nap alatt

  • narancs.hu
  • 2018. március 28.

Belpol

Folytatják.

„A diáktüntetések utáni egyéni vonulások alkalmával szerintünk aránytalanul magas összeggel megbírságolt diákok megsegítésére” hirdetett gyűjtést a Diákvagyok Mozgalom.

Néhány nap alatt 2 millió forint adomány érkezett be, „amit ezúton is köszönünk az eddigi adakozóknak”, írják a Facebook-oldalukon.

Ez az összeg 40 diák 50 ezres bírságát fedezi.

A Társaság a Szabadságjogokért képviseletében az eljárások ellen fellebbezések indultak, a cél a büntetések mérséklése. Ha a fellebbezések sikerrel járnak, a kiszabott bírságok végösszegén felüli adományokat a megmozdulások folytatására fordítják.

Folytatják a gyűjtést: „a diáktüntetések szervezőiként fontosnak érezzük a élményszabadság melletti kiállást és szolidaritást”, írják a szervezők, Tarnay Kristóf Ábel és Gyetvai Viktor.

„A Y generáció tagjai nem akarnak elnyomásban és félelemben élni.” Továbbra is egy jobb, élhetőbb, modern oktatási rendszer kialakítása a céljuk.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?