20 lélegeztetőgépet és 20 ezer maszkot ad Magyarország Libanonnak

  • narancs.hu
  • 2021. április 26.

Belpol

Szívjóságból. Jelentette be Szijjártó Péter mielőtt hivatalos bejrúti látogatására indult.

Magyarország 20 lélegeztetőgépet és 20 ezer maszkot adományoz Libanonnak, hogy segítse a közel-keleti ország koronavírus-járvány elleni harcát – mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, mielőtt hivatalos bejrúti látogatására indult.

Szijjártó Péter a Facebook oldalára feltöltött videójában arról beszélt, a világjárvány elleni küzdelem nagyon nehéz helyzetbe hozott sok országot, különösen azokat, amelyeknek amúgy is különböző nehézségekkel kell szembenézniük.

Ilyenek a Közel-Kelet országai is, például Libanon – mondta a miniszter, emlékeztetve a bejrúti kikötőben tavaly augusztusban történt hatalmas robbanásra. Hozzátette, azóta is politikai-kormányzati instabilitás és rendkívüli pénzügyi nehézségek jellemzik Libanont.

Szijjártó azt mondta: ma segíteni mennek, 20 lélegeztetőgépet és 20 ezer maszkot visznek Libanonba, ahol találkoznak a keresztény közösség vezetőivel is. Megjegyezte, a keresztények jelentős részét teszik ki Libanon népességének.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a látogatáson kicsit átfogóbb és világosabb képet kapnak a közel-keleti viszonyokról. Remélik, hogy a közeljövőben ebben a térségben is egyre inkább a béke és stabilitás válik jellemzővé – tette hozzá.

(MTI)

Neked ajánljuk