35 milliós kormányzati támogatást kapott az ellenzéki összefogás szolnoki jelöltje

  • narancs.hu
  • 2021. november 3.

Belpol

Hogy fejlessze háromcsillagos panzióját.

35 millió forintos kormányzati támogatást kapott az ellenzéki összefogás szolnoki jelöltje, hogy rendbe tegye a panzióját, írja a 444.hu.

Megjelent a lista, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által szervezett Kisfaludy szálláshelyfejlesztési program forrásaiból idén kik részesülnek, ott bukkant fel a Trojka-Szolnok Kereskedelmi Kft., a cég 35 millió forintot kapott szálláshely-fejlesztésre.

Ahogy a lap megjegyzi, a Trojka-Szolnok többségi tulajdonosa Sziráki Pál, aki a Jász-Nagykun-Szolnok megyei első választókerületben nagy fölénnyel nyerte szeptember végén az ellenzéki előválasztást, Sziráki 4092 szavazatot kapott. A politikus elvileg függetlenként indult az előválasztáson, de a DK, a Jobbik, a Liberálisok és a Mindenki Magyarországa Mozgalom is beállt mögé.

Sziráki nem is csinál titkot abból, hogy ő a tulajdonosa a Trojka-Szolnok Kft.-nek, a saját kampányoldalán is vall arról, hogy az elmúlt években családi, illetve saját cégekben volt ügyvezető vagy alkalmazott.

Mint írják, a 35 milliós szálláshely-fejlesztést elnyerő Trojka Hotel és Panzió háromcsillagos, és 200 méterre található a szolnoki termálfürdőtől. A cégnek 2020-ban 20,4 millió forint bevétele volt, ami 6,5 millió forint veszteséget eredményezett. Most tehát több pénzt kaptak az MTÜ-től, mint az előző évi forgalmuk.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Neked ajánljuk