444: A kormányszóvivő férjének cége kézbesíti a reklámokat még az RTL Klubnak is

  • narancs.hu
  • 2021. december 6.

Belpol

Szalay-Bobrovniczky Kristóf cége segít összekötni a hirdetőket a tv-csatornákkal.

Olyan online rendszert fejlesztett ki, a londoni székhelyű Honeycomb Hungary Kft., amely automatizáltan ellenőrzi és továbbítja azokat a reklámokat, szpotokat, melyeket a különböző ügynökségek leadnak a tv-csatornáknak. A Honeycomb Hungary Kft-ben résztulajdonos a VBPS Kft.-n keresztül Szalay-Bobrovniczky Kristóf volt londoni nagykövet, a kormányszóvivő, Szentkirályi Alexandra férje – írja444.hu.

Ez a videós reklámtovábbító platform köti össze a reklámügynökségeket a tv-adókkal és a műsorszolgáltatókkal is. A cég reklámozó ügyfelei között olyan óriáscégek is megtalálhatók, mint az Adidas, az Amazon, a Nike, az Ikea, vagy a Pfizer, viszont érdekesség a lap szerint – bár nem különösebben meglepő –, hogy a Honeycomb (illetve mellette az Adstream cég) rendszerén keresztül kapja a reklámfilmek sugárzásához szükséges anyagokat a kormánykritikusnak mondott RTL Klubot üzemeltető Magyar RTL Televízió Zrt.

Ilyen reklámanyag volt a Magyar Orvosi Kamara (MOK) 2021-es oltásos kampányfilmje is az RTL Klubon, hisz' a MOK 2021-es szerződései között az szerepel, hogy a Honeycomb platformjára kellett feltöltenie az anyagait – írja a 444.hu.

A lap mindebből azt a következtetést vonta le, hogy ha valaki Magyarország egyik, ha nem a legnagyobb tévécsatorna-portfóliójában akar hirdetni, jó eséllyel a Szalay-Bobrovniczky Kristóf cége által üzemeltetett felületet kell használnia.

Az utóbbi időben azért lehetett Szalay-Bobrovniczky Kristófról olvasni, mert mint ismert, állami hitel segítségével lett a tulajdonosa a legnagyobb cseh repülőgépgyártó cégnek, valamint 40 százalékos végső tulajdonában álló LVC Diamond Játékkaszinó Üzemeltető Kft. nemrég 2056-ig kapott koncessziós jogot a kormánytól a legértékesebb budapesti kaszinók működtetésére.

(444.hu)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk