50 milliós adományt kapott a debreceni kórház az egyik betegétől

  • narancs.hu
  • 2023. november 11.

Belpol

Annyira elégedett volt az ellátással. 

A Szívkatéterezés Fejlesztéséért Alapítvány számlájára a múlt évben érkezett meg a rekordösszegű, 50 millió forintos támogatás a Debreceni Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika egyik betegétől – írja a Blikk

Az adományozó teljes titoktartást kért, nem szeretné, ha a neve nyilvánosságra kerülne. A beteg a felajánlással köszönetét fejezte ki a klinika szakembereinek eredményes gyógyító munkájukért, a színvonalas ellátásért.

„Fantasztikus érzés volt, el sem akartam hinni, amikor értesültem az 50 millió forintos támogatásról. Az utóbbi időben egyre gyakoribb, hogy betegeink, miután távoztak a klinikáról, felhívnak, elmondják, hogy mennyire elégedettek voltak az ellátással, beleértve a szakmai, gyógyító munkát, az orvosok és a szakdolgozók emberségét, empátiáját. Többen közülük felajánlják, hogy anyagi lehetőségük függvényében támogatnák az alapítványt akár 100 ezer forintos nagyságrendben, de az 50 millió forint példátlanul magas összeg. Természetesen örömmel vesszük az alapítványnak nyújtott támogatást, amit – összhangban az alapító oklevélben lefektetett célokkal– mindig a debreceni szívbeteg-ellátás jobbá tételére, fejlesztésére használunk fel” – nyilatkozta a témában a hellosajto.hu-nak Csanádi Zoltán professzor, a Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika igazgatója.

Az 50 millió forintos felajánlásból monitoringrendszert vettek az intenzív osztályra. A szívkatéteres laborba is beszereztek egy új eszközt, egy rotablátort, amely eredményesebbé teheti a súlyos, meszes koszorúér-szűkületek katéteres kezelését. Emellett a kialakítás alatt álló hibrid laboratóriumba kerülő ultrahangkészülék szoftveres és hardveres frissítését rendelték meg, számolt be a lap.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk