A Belügyminisztérium üzent a kórházi vállalkozóknak: „Vége a dőzsölésnek”

  • narancs.hu
  • 2024. január 10.

Belpol

A kormány megtalálta az egészségügy összeomlásának felelőseit.

Miután több hír is szólt arról, hogy országszerte számos kórházi osztály leáll, a János Kórházban pedig különösen kritikus a helyzet, a Belügyminisztérium harcias hangú közleményt adott ki, amelyben a „profitéhségtől” hajtott vállalkozásokat teszi felelőssé az eladósodás miatt.

Magyarországon minden beteg számára biztosított az állapotának megfelelő egészségügyi ellátás - közölték a közleményben. Mint írják: „A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ kijelölő határozatainak célja, hogy az egészségügyi ellátórendszerben bármely okból, időtartamban keletkező ellátási kapacitáscsökkenés esetén is biztosított legyen valamennyi beteg ellátása. Ezeknek a határozatoknak bárki által történő félreértelmezése kizárólag a közvélemény megtévesztését szolgálja.”

A dokumentum szerint közismert: a munkaerő kölcsönző vállalkozások 2024. január 1-étől nem húzhatnak hasznot az egészségügyből. A profitéhségtől hajtva kórházak, szakdolgozók zsarolásától és megfélemlítésétől sem visszarettenő vállalkozásoknak tudomásul kell venniük, vége a dőzsölésnek.

Az egészségügyi kormányzat nem hátrál meg, a közfinanszírozásból a jövőben egyetlen fillér sem növeli ezeknek a társaságoknak a bankszámláját. Az egészségügy elkötelezett dolgozói pedig véget vethetnek gátlástalan kizsákmányolásuknak, és az egészségügyi szolgálati jogviszony keretein belül folytathatják munkájukat - zárul a közlemény.

Szerdán a budai kórházak vezetői egyeztettek Takács Péter államtitkárral, aki leszögezte: „az egészségügyi kormányzat számított arra, hogy a bérnővéreket kizsákmányoló profitéhes vállalkozások hergelésének ellenzéki politikusok és magukat szakértőnek nevezők is felülnek, és a politikai haszonszerzés érdekében attól sem riadnak vissza, hogy a szakdolgozókat és a betegeket riogassák.”

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!