Szörényi Levente Novák Katalin kegyelmi ügyéről: a Magyar Hang én vagyok, a többi nem kérdés

  • narancs.hu
  • 2024. február 8.

Belpol

A megkeresés súlyához megfelelő választ adott. 

Mivel Novák Katalin köztársasági elnök nem indokolta meg döntését, hogy miért adott kegyelmet a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének, aki segédkezett pedofil bűncselekményeket eltussolni, ezért a Magyar Hang az államfő tanácsadóihoz fordult. 

Lackfi János neutrálisan, de válaszolt, aztán mikor a lap munkatársai jelezték, hogy ezt nyilaztkozatnak tekintik, a költő először hozzájárult a közléshez, később viszont meggondolta magát – azt mondta, írjanak csak annyit, hogy nem nyilatkozik.

Máté Bence természetfotósannyit reagált: „Ameddig Elnök Asszony kíváncsi a véleményemre, azt nagyon szívesen megosztom vele olyan témákban, amikben ehhez elegendő gyakorlati tudással rendelkezem. Elsősorban természetvédelmi területen tartom magam alkalmasnak tanácsokat adni, más esetekben ezt inkább a tőlem tájékozottabbakra hagyom. Köszönöm kérdését. Nem ismerem az ügy részleteit.”

Szörényi Levente zeneszerző a kérdésekre azt válaszolta, hogy 

Bocs' A Magyar Hang én vagyok! A többi nem kérdés.... 😛

Skrabski Fruzsina, a Három királyfi Három királylány-mozgalom kuratóriumi elnöke a Facebook-oldalán azt írta, Novák az egyik legtisztességesebb ember az országban, aki megfontolja döntéseit, ezért valószínű, hogy az elnök „titkosszolgálati akció” áldozata lett, és nem kapott meg minden szükséges információt a kegyelmi döntés előkészítéséhez. Igaz, azt is el tudja képzelni, hogy a bicskei gyermekotthon ügyében koncepciós perről van szó, amiről tudomása van az elnöknek (a korábbi igazgató tíz kiskorú fiút molesztált, kényszerített szexre éveken át). 

„Megvan a véleményem az ügyről, de mivel tanácsadó vagyok, ezt személyesen fogom elmondani a köztársasági elnök asszonynak. Az ő dolga, hogy a tanácsommal mit kezd” – mondta Gundel Takács Gábor a Telexnek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk