444.hu: Orbán Viktor öccsének neve is felbukkan a pedofil intézményigazgató bűnsegédjének történetében

  • narancs.hu
  • 2024. február 4.

Belpol

János és K. Endre a térség "kereszténykonzervatív" hatalmi világának visszatérő szereplői voltak.

Legalább tíz kiskorút zaklatott V. János, a bicskei gyermekotthon igazgatója, de az ezekről tudó helyettese, K. Endre mégis kegyelmet kapott Novák Katalintól. Az igazgatóhelyettes volt az, aki megpróbálta rávenni az áldozatokat, hogy hallgassanak el.

A 444.hu összegyűjtötte, minek köszönheti K. Endre, hogy elsétálhat. A székelyföldi származású férfi a 90-es évek óta aktív Bicskén és környékén, ahol sporttalálkozókat és táborokat is szervezett. Sok esetben ezeken a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthon lakói is részt vettek. (Böjte Csaba intézménye korábban hasonló ügybe keveredett: ott is egy pedofil nevelő bűntetteit akarták eltussolni.) K. Endre jó kapcsolatot ápolt a helyi fideszesekkel, például Kozmann György akkori helyettes államtitkárral. Rendszeresen vitte a gyerekeket a Puskás Ferenc Akadémia programjaira is, egy ilyen alkalommal fénykép is készült róla, amint Simicskó István sportpolitikáért felelős államtitkártól vesz át mezeket az igazgatóhelyettes.

2015-től a gyermekotthonban birkózó edzések kezdődtek, amiben a NIKÉ Sportegyesület segédkezett. Ennek az alapítója Orbán Viktor öccse, ifj. Orbán Győző.

Endrének tudomása volt főnöke, V. János pedofil bűntetteiről. Egy esetben maga írta meg a hamis vallomást az egyik gyerek nevében: „én kitaláltam, hogy közösen kivertük a nemi szervem és hogy ilyet más gyermekkel is csinált már. Igazság az, hogy nem húzta le a nadrágom és nem fogta meg és nem verte ki”. Ezt a vallomást aztán alá akarta íratni az érintett kiskorúval. Endrét első- és másodfokon, majd a Kúrián is 3 év 4 hónap börtönre ítélték, de Novák Katalin megkegyelmezett neki.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!