Átlátszó: Újabb utazás bizonyítja Mészáros Lőrinc és két osztrák légi jármű kapcsolatát

  • narancs.hu
  • 2024. február 6.

Belpol

Budaörsről helikopterrel Ferihegyre, majd magángéppel a Puskás Akadémia spanyol edzőtáborába.

A Puskás Akadémia elnöki szerepét is betöltő Mészáros Lőrinc nemrég a dél-spanyolországi Marbellán járt, ahol az NB 1-es Puskás Akadémia FC edzőtáborát, illetve egyik felkészülési meccsét látogatta meg. A repülőgép-figyelő oldalak tanúsága szerint a felcsúti vállalkozó két – vele korábban összefüggésbe hozott – légi járművet, az OE-XWY lajstromjelzésű helikoptert és az OE-HUG jelű privát repülőgépet is használta az utazásához – szúrta ki az Átlátszó.hu.

A sportal.hu január 8-án számolt be arról, hogy az NB 1-ben szereplő Puskás Akadémia FC január 14-én kéthetes edzőtáborba vonul a dél-spanyolországi Marbellára. A január 26-áig tartó edzőtáborban a csapat napi két gyakorló edzést tartott és három felkészülési meccset játszott – az utolsót január 25-én a cseh Sparta Praha ellen. A Puskás Akadémia hivatalos Facebook-oldalán megjelent képes beszámolóból azt is kiderült, hogy az utolsó edzőmeccsre a klub elnöke, Mészáros Lőrinc is ellátogatott.

Klubunk elnöke, Mészáros Lőrinc a helyszínen tekinti meg férfi NB I-es csapatunk utolsó spanyolországi felkészülési mérkőzését👀⚽️🇪🇸

Posted by Puskás Akadémia on Thursday, January 25, 2024

Az Átlátszó kíváncsi volt rá, hogy Mészáros miként jutott el Budapestről Marbellára, ezért az ADS-B Exchange repülőgép-figyelő oldalon nézték meg az ebben az időben közlekedő légi járműveket. A rögzített adatok szerint az edzőmérkőzés előtti napon, január 24-én reggel 6 óra 30 perckor indult útnak a Mészárosék által korábban már használt OE-XWY lajstromjelű helikopter a Budaörsi Repülőtérről.

A helikopter alig tíz perc alatt tette meg az utat Ferihegyre, 6 óra 40 perckor már a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren landolt, ahol mindössze 6 perc múlva a felcsúti vállalkozóval korábban szintén kapcsolatba hozott OE-HUG lajstromjelű privát repülőgép jeladója is működésbe lépett.

A repülőgép 6 óra 49 perckor indult útnak Malagába, ahová 10 óra után nem sokkal érkezett meg. Azért ide, mert a malagai repülőtér a Marbellához legközelebbi olyan, amely privát jetek fogadására képes, azaz ha valaki Budapestről Marbellára megy repülővel, az mindenképp itt landol.

Az edzőmeccs napján, január 25-én az OE-HUG lajstromjelzésű Bombardier BD-100 Challenger 350 típusú luxus jet délután 16 óra 33 perckor szállt fel a malagai repülőtér kifutópályájáról, és három órával később, 19.34-kor landolt Ferihegyen. A helikopter, amely 19 óra 15 percre érkezett a Budaörsi Repülőtérről Ferihegyre, már várta a repülőgépet, majd pár perccel annak leszállását követően, 19 óra 37 perckor emelkedett újra a levegőbe, és repült vissza Budaörsre. A két légi jármű mozgásából és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér légi forgalmi adataiból az Átlátszó cikke szerint egyértelműen látható volt, hogy a helikopter ezúttal is az OE-HUG lajstromjelű repülőgép utasait, illetve Mészáros Lőrincet szállította Budaörsről Ferihegyre, majd a marbellai tartózkodását követően Ferihegyről a budaörsi repülőtérre.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk