A Deák téren koldult egy középiskolai tanár

  • narancs.hu
  • 2022. május 17.

Belpol

Az esetet Tompos Márton momentumos képviselő dokumentálta. 

"Kérem, segítsenek! Középiskolai tanár vagyok" – ez a felirat szerepel azon a kartondobozon, amelyről Tompos Márton momentumos képviselő készített fotót a Deák téren. A posztot a Propeller szúrta ki, írja a hvg.hu.

Mint írják, a fotóhoz rengeteg komment érkezett, volt, aki csupán "bulvárkacsának" nevezte a fotót.

2022, Budapest, Deák tér

Posted by Tompos Márton on Monday, May 16, 2022

Erre a momentumos képviselő úgy reagált:

Nem kamu, a Deák téren találkoztunk. Bemutatkozott, én pedig leellenőriztem az iskolája oldalán, hogy tényleg ott tanít-e. Valahol még örülni is lehetett volna, ha kamu lett volna. Nem volt az.

Ahogy Tompos írja: "látni egy fiatal tanárt, aki konkrétan koldul a Deák téren, közben mosolyogva meséli, hogy persze, csinálja tovább, de gondolkodik valamilyen másodálláson, mert máshogy nem lehet. A tanári kar jelentős része is így csinálja, mert nincs más út: félállásban vannak. Kell a pénz. De, aki bent van, az is tolja este 9-ig, emiatt rengeteg gyerek apa/anya nélkül nő fel. Na, ezt nehéz volt könnyek nélkül kibírni."

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, megdöbbent a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), hogy a belügyminisztérium alá vonják az oktatást. Nagy Erzsébet, a PDSZ pécsi ügyvivője szerint egy militarizált közoktatás semmiképpen nem jó irány, és attól tartanak, felmondási tilalom, átvezénylés várhat a pedagógusokra is.

Címlapképünk forrása: Tompos Márton Facebook-oldala.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.