Az Oktatási Hivatal ígéri, kijavítják az elszámolt felvételi pontokat

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 12.

Belpol

Sokan továbbra sem tudják, hova mennek tanulni szeptembertől.

Akinek jogos az észrevétele, mert eljárási vagy adminisztrációs okból számítási hiba történt, az módosított besorolási döntést kap, és a korrigált pontok szerint, a jelentkezés sorrendjében jelölt legkedvezőbb helyre veszik fel – válaszolta a Népszavának az Oktatási Hivatal, ami a felvételi pontszámok nyilvánossá válása óta nem igazán tudott mit kezdeni azzal a problémával, hogy tömegeknek számolták el valamilyen módon a pontszámait, ami miatt páran indokolatlanul kerültek be egyetemekre, mások pedig jogtalanul maradtak le onnan. A hivatal azt nem árulta el, hány bejelentés érkezett.

Felvételi - Nyilvánosságra hozták a 2023. évi felsőoktatá

 
 
2023-ban még mindenki ünnepelt
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
 

Az elmúlt hetekben több diák és szülő jelezte, hogy adminisztrációs hiba miatt az informatikai rendszerben egyik napról a másikra csökkentek pontjai, eltűnt a bizonyítványa vagy nem a legjobb eredményét vették figyelembe. A zavart az okozta, hogy változott a pontszámítás, az egyetemek maguk dönthették el, mire adnak 100 pluszpontot. Ehhez egy új számítógépes rendszer is készült, az adatokat az Oktatási Hivatal és az egyetem is kezelte.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk