A Fidesz Balatonalmádiban értékel, Orbán talán Borkairól is véleményt nyilvánít

  • narancs.hu
  • 2019. október 16.

Belpol

Szerdán kezdődik a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése.

Balatonalmádiban értékeli a Fidesz az önkormányzati választások eredményét, írja a Magyar Nemzet. A kihelyezett kétnapos Fidesz-KDNP frakcióülés szerdán kezdődik, Orbán Viktor pedig szerdán este tartja politikai helyzetelemzését.

Az önkormányzati választások értékelése mellett az őszi ülésszak törvényhozási munkájáról is tanácskoznak. A lap információi szerint az első ülésnap az Országgyűlésben október 21-én lesz.

Emellett Orbán talán Borkai Zsoltról is kifejti végre a véleményét. Erről ugyanis a miniszterelnök még nem beszélt, miután vasárnap szavazott a Zugligeti Általános Iskolában, újságírók megkérdezték, támogatja-e a győri polgármestert. Orbán akkor azt mondta, hogy „A győrieket támogatom. Mire kíváncsiak még?”

Borkai kedden bejelentette, hogy kilép a Fideszből és független polgármesterként folytatja munkáját, lemondani azonban nem fog.

Borkai tényleg kilép a Fideszből, független polgármesterként folytatja

Nem mondott le. Borkai Zsolt, Győr szexbotrányba keveredett, de újraválasztott polgármestere kedden rövid nyilatkozatban jelentette be, hogy kilép a Fideszből, és az elkövetkező időszakban független polgármesterként tervezi vezetni Győr városát. Bár az eseményt sajtótájékoztatóként és háttérbeszélgetésként hirdették meg, kérdéseket nem lehetett feltenni a polgármesternek, aki elmondta, a győriek felhatalmazása miatt "nem teheti meg", hogy lemond.

Figyelmébe ajánljuk