A Fidesz-KDNP nyert egy ellenzéki képviselői helyet Józsefvárosban

  • narancs.hu
  • 2022. június 26.

Belpol

A DK-s Balogh Lajos halála miatt kiírt választáson Gondos Judit 63 százalékot hozott. A testületben marad az ellenzéki többség.

A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az időközi egyéni képviselő-választást a budapesti Józsefvárosban, Gondos Judité lett a testületben a DK-s Balogh Lajos halála miatt megüresedett képviselői hely.

Ezzel egy önkormányzati képviselői helyet veszített az ellenzék a VIII. kerületben. A Pikó András polgármestert támogatók ugyanakkor többségben maradnak a képviselő-testületben.

A választást az alig 28 évesen koronavírus-fertőzésben 2020 őszén meghalt Balogh Lajos DK-s önkormányzati képviselő halála miatt tartották.

A voksoláson a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai alapján Gondos Judit (Fidesz-KDNP) 63 százalékot, Pityó László közös ellenzéki jelölt 36 százalékot, míg Simon György (ISZOMM-Munkáspárt) alig több, mint 1 százalékot szerzett.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Ellopták a hőgyészi kastély fölül a tetőt

Az egykor Ghaith Pharaonhoz tartozó kastély tetején jelenleg befolyik a víz, miután valakik lelopták a tetőről a rézborításokat. A kastély céges tulajdon, a kézbesítési megbízott elérhetetlen, az önkormányzat csak annyit tehet, hogy közpénzen fóliát tetet fel a további állagromlás megelőzésére, de ez nem feladatuk.