A Fidesz levélben jelezte, nem megy el a népjóléti bizottság ülésére, nem ér rá a szegényekre

  • narancs.hu
  • 2018. október 15.

Belpol

De a hajléktalanokat közben elkezdik vegzálni.

Arról ír a Népszava, hogy levélben értesítette a fideszes Selmeczi Gabriella az Országgyűlés népjóléti bizottságának tagjait, hogy a kormánypárti politikusok nem érnek rá hétfőn elmenni a szocialista elnök által összehívott testületi ülésre.

Az ülésen többek között a lakhatási válság okait kezelő ellenzéki javaslatról is szavazhattak volna, ám a kormánypártiak távolmaradása miatt erre nem lesz lehetőség.

Mint arról korábban beszámoltunk, a héten kezdődik a kormány háborúja a hajléktalanok ellen: a rendőrség elviheti az utcáról a fedél nélkül élőket, személyes tárgyaikat pedig meg is semmisítheti. A hajléktalanok vegzálása ellen tegnap több százan tiltakoztak:

Több százan vonultak a Parlament elé, hogy tiltakozzanak Orbánék embertelensége ellen

„Aki ma büntet, az holnap lövet”. „Mindenkit várunk, akit felháborít, hogy a kormány a lakhatási válság megoldása, és a már hajléktalanságban élő emberek érdemi megsegítése helyett egyre kíméletlenebb eszközökkel és egyre szélesebb körű törvényi felhatalmazással folytatja az érintettek hatósági üldözését” – írta A Város Mindenkié csoport (AVM) legutóbbi felhívásában.

Figyelmébe ajánljuk