A Fidesz összehívta a turisztikai albizottságot a Booking.com miatt

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 14.

Belpol

Elvileg már megoldódott az ügy, de a kormánypártnak ez nem elég.

A Fidesz az Országgyűlés turisztikai albizottságának összehívását kezdeményezi keddre a Booking szállásközvetítő cég „pénzvisszatartási botránya” miatt – közölte Szatmáry Kristóf, a Fidesz-frakció vállalkozásfejlesztési kabinetjének vezetője hétfőn az MTI-vel. Az ülést már meg is hirdették a parlament honlapján.

A politikus szerint a szállásközvetítő multicég továbbra is visszaél erőfölényével, és kiszolgáltatott helyzetben tart több ezer magyar vállalkozást.

„A felháborító eset nem maradhat következmények nélkül”

– mondta.

Úgy tűnik, a Fideszt nem nyugtatja tehát meg, hogy Ujhelyi István az Európai Parlament közlekedési és turizmus szakbizottságának egyik vezetőjeként egyeztetett a Booking.com vezetőivel, a cég pedig ígéretet tett arra, hogy hétfőn a mintegy huszonkétezer magyar partnercég szinte kivétel nélkül megkapja az elcsúszott kifizetéseket, csütörtökre pedig visszaáll a rendszeres és remélhetőleg hibamentes működés.

A Fidesz várja az ülésre a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a fogyasztóvédelmi hatóság képviselőit is.

A Booking.com saját bevallása szerint egy több mint két éve előkészített könyvelési és számviteli szoftvercsere miatt csúsztak a kifizetések: a korábbi informatikai rendszer a partnerhálózat ugrásszerű növekedését és a nyári szezon terheltségét már nem bírta, az új rendszert viszont nem tudták megfelelően működésbe állítani.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk